e-mail
password
ΕΙΣΟΔΟΣ
Νέο μέλος     Υπενθύμιση password
το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
τι είναι οι Α.Μ. η Naturam προϊόντα άρθρα νέα

Άρθρα

Ζεόλιθος με Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ)


mhoto ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΟΡΥΚΤΗ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΩΜΑ DIABAS
Το Βio lit είναι 100% φυσικό προϊόν ηφαιστειακής προέλευσης. Πρόκειται για ασβεστόλιθο που έχει κονιορτοποιηθεί και ψεκαστεί με Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) (κυρίως με βακτήρια γαλακτικού οξέος).
Η χρήση του σε συνδυασμό με τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς ( ΕΜ) προσφέρει μια σειρά από πολύτιμες υπηρεσίες όπως:
• Στα λύματα μειώνει τις άσχημες οσμές και επιταχύνει τη διαδικασία της σήψης.
• Μειώνει τη μυρωδιά και τον σχηματισμό αφρού στα υγρά λιπάσματα.
• Ενισχύει την χλωρίδα του εντέρου των ζώων εκτροφής.
• Καταπολεμάει τις διάρροιες και τις υδαρές κενώσεις.
• Δεσμεύει τις τοξίνες των τροφών και τις απομακρύνει μέσω της πεπτικής οδού.
• Δεσμεύει των αλλεργιογόνων ουσιών
• Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και του σωματικού βάρους.
• Βελτίωση της ποιότητας του κρέατος.
• Μείωση του στρες στα ζώα.
• Βελτιστοποιεί την διαδικασία μικροβιακής αποδόμησης της κοπριάς
• Συντομεύει την κομποστοποίηση των οργανικών υλικών.
• Εμπλουτίζει τις χορτολιβαδικές εκτάσεις με μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
• Δυναμώνει τα φυτά και αυξάνει την άμυνά τους σε σχέση με τα παράσιτα.
• Ενισχύει και προστατεύει την βακτηριακή χλωρίδα στην επιφάνεια των φυτών.
• Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι μόνιμες γιατί δεν αποσυντίθενται.
Το Bio Lit δεν περιέχει χημικά πρόσθετα ή τοξικές ουσίες και έχει ενεργό επιφάνεια από 2.500 έως και 7.000 m2 / kg.

Χρησιμοποιείται σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, στην επεξεργασία κοπριάς, στην κομποστοποίηση, στις καλλιέργειες δημητριακών, εσπεριδοειδών, οπορωφόρων δένδρων, ελαιόδεντρων, αμπελουργίας, κηπευτικών, (καλλιέργεια πατάτας, ντομάτας, αγγουριού, πιπεριάς)

Η χημική ανάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου του Innsbruck, έδωσε τις ακόλουθες τιμές για το Bio.Lit:
Πυρίτιο SiO2 46,63% Χαλκός Cu 14:30 mg / kg
Τιτάνιο TiO2 3,26% Μαγγάνιο Mn 1050 mg / kg
Φώσφορος P2O5 0,49% Σίδερο Fe 53'000 0,00 mg / kg
Κάλιο K2O 0,92% Ψευδάργυρος Zn 80,00 mg / kg
Ασβέστιο CaO 7.32% Νικέλιο Ni 105,4 mg / kg
Μαγνήσιο MgO 6,46% Κοβάλτιο Συνεργασία 5,96 mg / kg
Νάτριο Na2O 3.53% Μολυβδαίνιο Δευτ. 2:06 mg / kg
Αλουμίνα AI2O3 13:41% Βόριο B 0,70 mg / kg


Χρήση και δοσολογία εφαρμογής
Στο στάβλο: κάθε ημέρα απλώνουμε 0,5 κιλό Bio.Lit για στερεά και υγρή ζωική κοπριά.
Σε τάφρους κοπριάς: Εμφυτεύουμε 20-40 κιλών/m3 υγρής κοπριάς και την αναδεύουμε με μηχανισμό. Στην καλοκαιρινή κοπριά περίπου 3 τόνους / 100 m3, στην χειμερινή κοπριά περίπου 4 τόνους/100 m3 με ανάδευση διάρκειας 1 ώρας την ημέρα και σε συνδυασμό με ΕΜActive 1:1000
Κοπριά χοίρων: 20 - 25 kg / m³ στην υγρή κοπριά, μετά από 1 εβδομάδα η κοπριά να αναδεύετε τακτικά 1 ώρα / ημέρα. Στην στρωμνή Bio.Lit σε συνδυασμό συμπληρωματικά με EMActive 1:1000.
Αροτραίες εκτάσεις: άπλωμα μέχρι 5 τόνους Bio.Lit extra (Diabas) σκόνη /εκτάριο και έτος
Κήποι: άπλωμα περίπου 20-40 κιλών /100m2 . Ιδανικά σε συνδυασμό με EM Active (1:200)
Ψεκασμοί αμπέλου και οπορωφόρων: 1 Kg Bio.Lit extra (Diabas) / ανά 100 lit.
Τρόφιμα / γεωργία : 1.000 - 2.000 kg / ha κάθε έτος σε συνδυασμό με EM Active (1:200)

Χώμα: 1kg / 20 λίτρα
Κομποστοποίηση: 30 κιλά/ m3 σε ποσότητα απορριμμάτων. Ιδανική συμπληρωματική εφαρμογή με EM Active (1:200)

ΤΟ BIO.LIT ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Οι ευεργετικές επιδράσεις του Bio.lit στην εκτροφή των ζώων είναι σημαντικές όπως:
1. Εξαφανίζεται η διάρροια, (με μία κουταλιά), χωρίς φαρμακευτική αγωγή μέσα σε 2 έως 3 ημέρες από τη στιγμή που προκαλείται μεταβολή της εντερικής χλωρίδας.
2. Μειώνεται κατά 55% η απώλεια της αμμωνίας. Σε συνδυασμό με τους ΕΜ το ποσοστό ξεπερνάει το 78%, με περιορισμό στην απώλεια του αζώτου στην κοπριά κατά 45%.
3. Δεσμεύονται οι τις αλλεργιογόνες και τοξικές ουσίες των τροφών και απομακρύνονται για μέσου της πεπτικής οδού και της κυκλοφορίας του αίματος.
4. Βελτιώνονται κατά πολύ οι συνθήκες του στάβλου.
5. Η τροφή καταναλώνεται φανερά πιο γρήγορα, με περισσότερα ιχνοστοιχεία και μέταλλα , που κάνουν δυνατή την παραγωγή περισσότερου γάλακτος από τη βασική τροφή και βοηθούν στην εξοικονόμηση της μηρυκαστικής τροφής.
6. Βελτιώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.
7. Μειώνεται το στρες των ζώων.

Εφαρμογή του Bio.lit στην κοπριά. Μέσω τακτικού «ψεκάσματος» του στάβλου με σκόνη Bio.lit στη στρωμνή και το ράντισμα της με υγρό διάλυμα ΕΜΑ 1:50 ή 1:100, ανάλογα με την υγρασία που έχουμε, δεσμεύεται η αμμωνία σε ποσοστό 78% , ή με εμφύσηση στη δεξαμενή της κοπριάς. Στη συνέχεια η κοπριά αυτή μεταφέρει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του Bio.lit και των ΕΜ στο έδαφος.


Με την επιπλέον τοποθέτηση ήδη ενεργοποιημένων ποσοτήτων κοπριάς στη δεξαμενή της κοπριάς βελτιστοποιείται η διαδικασία μικροβιακής αποδόμησης της κοπριάς. Οσμές και βλαβερές ουσίες της κοπριάς αποδομούνται έτσι πριν καν χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον σε συνδυασμό με τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) γίνεται η κοπριά καθώς και το έδαφος αντιοξειδωτικό. Ήδη στα πρώτα αποτελέσματα μετά την πρώτη επέμβαση στην κοπριά εμφανίστηκε μια σημαντική αλλαγή του χρώματος της βλάστησης καθώς και μεγαλύτερη πυκνότητα του αποθέματος τριφυλλιού.
Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Τα επεξεργασμένα λιπάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους πράσινης βλάστησης, σχεδόν χωρίς καθόλου οσμές, αρκεί να τηρείται η σωστή δοσολογία (διάθεση κοπρολυμάτων, όχι πάνω από 10m3 ανά εκτάριο). Η ομοιόμορφη διάθεσή του κάνει δυνατή την άριστη αξιοποίηση των θρεπτικών αξιών του επεξεργασμένου λιπάσματος, και περιττή την επιπλέον αγορά άλλων θρεπτικών λιπασμάτων.
Οι βλαβεροί μύκητες στο χορτάρι βοσκής (μύκητες σκουριάς πάνω στο χορτάρι, μαυρίλα πάνω στο τριφύλλι), συχνά υποτιμούνται ή δεν γίνονται καν αντιληπτοί από τους γεωργούς.
Εμφανίζονται με μεγάλη ένταση το φθινόπωρο (λόγω πάχνης, χαμηλών θερμοκρασιών) και προκαλούν διάρροιες, επιβαρύνουν το συκώτι των ζώων και την υγεία των μαστών τους. Ο αριθμός των κυττάρων στο γάλα αυξάνεται. Πολλοί χρήστες του Bio.lit κάνουν επεμβάσεις στην κοπριά μόνο την άνοιξη, στο δεύτερο μισό της περιόδου βλάστησης δεν προσθέτουν Bio lit, προκαλώντας απώλεια αζώτου άρα και της κτηνοτροφικής απόδοσης και οι βλαβεροί μύκητες εμφανίζονται παρόλη την εαρινή επέμβαση, πάλι το φθινόπωρο.
Ο εκ νέου εμπλουτισμός του εδάφους με μέταλλα μπορεί να υποστηριχθεί με φθηνότερη σκόνη Diabas (0-2mm) η οποία ψεκάζεται απευθείας στο έδαφος για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε μέταλλα πιο γρήγορα.
Τα άλατα των λιπασμάτων δεν μπορούν να κάνουν αυτήν τη διαδικασία διότι μέσω της αύξησης της τιμής του pH των φυτών παρατηρείται έλλειψη σε ιχνοστοιχεία (μαγγάνιο). Έτσι προωθείται η ανάπτυξη μυκήτων αλλά και η εμφάνιση προβλημάτων γονιμότητας στις αγελάδες, λόγω της έλλειψης μαγγανίου.
Συμβουλή: Το Bio. Lit για πολύ καλύτερα αποτελέσματα καλό είναι να συνδυάζεται με τη χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών ( ΕΜ Αctive) τόσο στο πότισμα όσο και στο ψεκασμό.
Αν στη διατροφή των ζώων και στα δάπεδα των στάβλων κάνουμε χρήση του Bio.lit και των ΕΜ, θα έχουμε μια ξεχωριστή κοπριά που θα μεταφέρει στο έδαφος τις ευεργετικές ιδιότητες των ΕΜ, και την ισορροπημένη σχέση του αζώτου με τον φωσφόρο και τον ζεόλιθο (Bio.lit). Σκορπίζοντας ορυκτή σκόνη (Bio.lit) στη στρωμνή των ζώων και ραντίζοντας την με ΕΜ σε διάλυση 1:100 ή 1:50, ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει, θα δεσμεύετε μέχρι και το 78% της αμμωνίας που φεύγει στην ατμόσφαιρα και επιδρά αρνητικά στην υγεία των ζώων (βήχας και πνευμονοπάθειες), θα περιοριστούν κατά 64% τα παθογόνα μικρόβια, θα περιοριστεί η απώλεια του αζώτου κατά 45%, και θα επικρατήσουν κατά 900% ωφέλιμοι μικροοργανισμοί.