e-mail
password
ΕΙΣΟΔΟΣ
Νέο μέλος     Υπενθύμιση password
το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
τι είναι οι Α.Μ. η Naturam προϊόντα άρθρα νέα

Κομποστοποίηση > Κομποστοποίηση

προϊόντα
λεπτομέρειες
εφαρμογές
Τι είναι η κομποστοποίηση
Είναι η διαδικασία της αποσύνθεσης και της φυσικής ανακύκλωσης των οργανικών υλικών που καταλήγει στη δημιουργία μιας μάζας που μοιάζει με χώμα και είναι πολύ θρεπτική για τα φυτά.

Γιατί να φτιάξω κόμποστ
Το κόμποστ είναι ένα από τα καλύτερα καλυπτικά για το έδαφος κι ένα από τα καλύτερα βελτιωτικά εδάφους. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε αντί για τα λιπάσματα του εμπορίου. Και, κυρίως, το κόμποστ είναι φτηνό. Μπορείτε να το παρασκευάσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ Η χρήση του βελτιώνει τη δομή και την υφή του εδάφους. Αυξάνει τον αερισμό του εδάφους και την ικανότητά του να συγκρατεί νερό. Το κόμποστ κάνει πιο χαλαρά τα αργιλώδη εδάφη και βοηθάει τα αμμώδη να συγκρατούν περισσότερο νερό. Προσθέτοντάς το αυξάνεται η γονιμότητα του εδάφους και ενισχύεται στα φυτά η ανάπτυξη υγιούς ριζικού συστήματος. Η οργανική ύλη που περιέχεται σ' αυτό τροφοδοτεί τους μικροοργανισμούς οι οποίοι κρατάνε το έδαφος υγιές και ισορροπημένο. Το άζωτο, το κάλιο και ο φώσφορος θα παράγονται με φυσικό τρόπο από τους μικροοργανισμούς ώστε να μην χρειάζεται να τα προσθέσετε εσείς. Στην εποχή μας δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι χώροι για να πετάμε απορρίμματα και δεν συμφέρει επίσης να πετάμε στα σκουπίδια υλικά που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε το έδαφός μας. Τουλάχιστον το 1/3 των χωματερών και των Χ.Υ.Τ.Α. το γεμίζουμε με οργανικά απορρίμματα του κήπου ή της κουζίνας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε κόμποστ. Μόνο να διαθέσουμε λίγο χρόνο και θα μειώσουμε τα σκουπίδια μας αυξάνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της καλλιεργήσιμης γης μας. Εμείς προτείνουμε: Αρχίστε την κομποστοποίηση τώρα!

Κομποστοποίηση - Έδαφος και Λίμνες
ECO-COMPOSTER 280 Lt
Κάδοι κομποστοποίησης κήπου με ρυθμιζόμενους αεραγωγούς, έτσι ώστε μεταβάλλοντας την παροχή του αέρα ανάλογα με τις ανάγκες των εκάστοτε καιρικών συνθηκών, να επιτυγχάνονται ιδανικές συνθήκες αερισμού και υγρασίας μέσα στο κάδο. Εύκολη συναρμολόγηση που δεν απαιτεί εργαλεία.
ECO-KING
Κάδος κομποστοποίησης κήπου 400 lit και 600 lit σε μαύρο ή πράσινο χρώμα. Διαθέτει δύο πόρτες εξαγωγής κομπόστ.
Εύκολη συναρμολόγηση που δεν απαιτεί εργαλεία
ECO-MASTER 300 Lt
Γερμανικός κάδος κήπου 300 lit σε μαύρο χρώμα. Διαθέτει δύο μεγάλες αντικριστά τοποθετημένες πόρτες εξαγωγής κομπόστ, με μήκος ίσο με το πλάτος του κάδου για την εύκολη συγκομιδή του κομπόστ.
ECO-KING THERMO
Κάδος κομποστοποίησης κήπου κατασκευασμένος από υλικό Thermolen, το οποίο είναι θερμομονωτικό και έτσι εξασφαλίζεται η θερμοκρασία που είναι απαραίτητη για να γίνει σωστά η διαδικασία της κομποστοποίησης. Εύκολη συναρμολόγηση που δεν απαιτεί εργαλεία.
ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΗΠΟΥ 330 Lt
Κάδος κομποστοποίησης κήπου 335 lit σε πράσινο χρώμα
Εύκολη συναρμολόγηση που δεν απαιτεί εργαλεία.
ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Περιστρεφόμενος Σουηδικός κάδος κομποστοποίησης δύο θαλάμων, κλειστού συστήματος, αεροβίου ζυμώσεως, μεταλλικος με θερμομονωμένα τοιχώματα ώστε να λειτουργεί χωρίς ρεύμα, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία έως 75 C ακόμη και κατά τη διάρκεια του Σκανδιναβικού χειμώνα, κατάλληλος για μία οικογένεια.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Κάδος κλειστού συστήματος, Σουηδικής κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα, ηλεκτρικός (16Α τριφασικό ρεύμα), εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης λειτουργία, διαθέτει ηλεκτρικό πίνακα με πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό έλεγχο λειτουργιών, δυο ηλεκτρομηχανές, μαχαίρια πολτοποίησης, δυο θαλάμους κομποστοποίησης, αντίσταση σταθεροποίησης της θερμοκρασίας, αποροφητήρα, αυτοματοποιημένη μηχανική εξαγωγή έτοιμου κομπόστ, διαθέτει τις ύψιστες αλλά και πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας χρηστών και τεχνικού προσωπικού κατά την χρήση, λειτουργία και έλεγχο.
CAN-O-WORMS ΚΑΔΟΣ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ
Can-o-worms: Αυστραλέζικος κάδος κατάλληλος για μπαλκόνια διαμερισμάτων.
Διαθέτει συλλέκτη υγρών, 1 βρύση συλλογής υγρού κομπόστ, 2 ή 3 επίπεδα κομποστοποίησης, καπάκι, 5 πόδια στήριξης, κύβο από ίνες κοκκοφοίνικα για το αρχικό υπόστρωμα κομποστοποίησης και 1 λίτρο σταθεροποιητή ΡΗ (Lime Stone Powder). Το κυκλικό σχήμα του κάδου δεν ευνοεί την δημιουργία εστιών ανεπιθύμητων βακτηριδίων.
Εύκολη συναρμολόγηση που δεν απαιτεί εργαλεία.
BOKASHI Κάδος Κομποστοποίησης Κουζίνας
Ο κάδος κομποστοποίησης BOKASHI είναι χρησιμοποιείται για να ζυμωθούν τα απορρίμματα της κουζίνας. Για να εξουδετερωθούν οι οσμές χρησιμοποιούμε το BIO BOKASHI αποξηραμένο για κάδο κομποστοποίησης κουζίνας.
ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 17 Lt
Κομποστοποιεί τα υπολείμματα που απαγορεύεται να τοποθετούνται στους απλούς κάδους κομποστοποίησης, όπως κρέας, ψάρι, τυρί, εσπεριδοειδή, ώστε
να επιτυγχάνεται κομποστοποίηση του 100% των οργανικών υπολειμμάτων
ΚΑΔΑΚΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΙΚΡΟ
Κομποστοποιεί τα υπολείμματα που απαγορεύεται να τοποθετούνται στους απλούς κάδους κομποστοποίησης, όπως κρέας, ψάρι, τυρί, εσπεριδοειδή, ώστε
να επιτυγχάνεται κομποστοποίηση του 100% των οργανικών υπολειμμάτων
Διπλό Καδάκι Κουζίνας 3/3,8 Λίτρων
Διπλός κάδος συλλογής, αποστράγγισης και μεταφοράς των οργανικών της κουζίνας
Κομποστοποιεί τα υπολείμματα που απαγορεύεται να τοποθετούνται στους απλούς κάδους κομποστοποίησης, όπως κρέας, ψάρι, τυρί, εσπεριδοειδή, ώστε
να επιτυγχάνεται η κομποστοποίηση του 100% των οργανικών υπολειμμάτων
ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΚΑΔΩΝ COMPOST
Compost-Mate-Aerator για κάδους του κήπου
Βραβευμένο ειδικό μεταλλικό εργαλείο εύκολης ανάδευσης, αερισμού, δειγματοληψίας και συγκομιδής (1,5 λίτρο περίπου) κομπόστ.
LIME STONE POWDER Σκόνη για το pH του κομπόστ (CaO) 1 LT
Σκόνη που ανεβάζει το PH του Κομπόστ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
Ο κάδος χωρητικότητας 120 λίτρων αποτελείται από το κυρίως σώμα, το καπάκι και φέρει δύο τροχούς σταθερής κατεύθυνσης.
Είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές EN 840-1/-5/-6.
Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος είναι πολυαιθυλένιο.
αρχική  |  τι είναι οι Α.Μ.  |  η Naturam