e-mail
password
ΕΙΣΟΔΟΣ
Νέο μέλος     Υπενθύμιση password
το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
τι είναι οι Α.Μ. η Naturam προϊόντα άρθρα νέα

Κομποστοποίηση : Κομποστοποίηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
mhoto Οδηγίες χρήσης κάδων κομποστοποίησης κουζίνας.

ΔΟΧΕΙΟ ΖΥΜΩΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Mε την τεχνολογία των ΕΜ (Αποτελεσματικοί Μικροοργανισµοί) µπορείς και εσύ να συµβάλλεις στην διάσωση του πλανήτη!!!

Ο κάδος κοµποστοποίησης των ΕΜ (Αποτελεσματικοί Μικροοργανισµοί) παρέχει µια γρήγορη κοµποστοποίηση(µέσα σε 4 εβδοµάδες) και χωρίς δυσάρεστες οσµές.

Η αναερόβια διαδικασία ζύµωσης είναι µόνο δυνατή µε την προσθήκη των ΕΜ(Αποτελεσματικοί Μικροοργανισµοί)

Αυτή την αναερόβια διαδικασία συστήνουµε ειδικά για τα υπολείµµατα της κουζίνας! Με τα υπολείµµατα που πετούµε µπορούµε να κάνουµε κάτω από τις εξής συνθήκες τη ζύµωση.
Χρειαζόµαστε ένα πλαστικό δοχείο µέσα στο οποίο θα γίνει η ζύµωση.

Το δοχείο αυτό πρέπει να κλείνει πολύ καλά,(ζύµωση αναερόβια).Στο κάτω µέρος του δοχείου υπάρχει µία σχάρα για να στραγγίζουν τα υγρά και µία µικρή βρύση για να µπορούµε να παίρνουµε αυτά τα υγρά τα οποία µπορούµε να τα χρησιµοποιούµε σαν υγρό λίπασµα µεγάλης βιολογικής αξίας!
Οδηγίες

Κόβουµε τα υπολείµµατα από τις τροφές όσο µπορούµε σε µικρά κοµµάτια.90% λαχανικά και φρούτα Όσον το δυνατόν υπολείμματα που δεν τα έχουµε βράσει.

Υπολείµµατα µε µεγαλύτερη υγρασία τα ανακατεύουµε µε άλλα που έχουν λιγότερη. Ψεκάζουµε µε τους ΕΜ α αραιωµένους σε νερό.

Άλλος τρόπος- ανακατεύουµε τα υπολείµµατα µε BOKASHI από δηµητριακά. Τοποθετούµε κάποιο βάρος επάνω στα υπολείµµατα ,για καλύτερη ζύµωση (αναερόβια) .

Εχουµε πάντα κλειστό το καπάκι του πλαστικού δοχείου. Παίρνουµε καθηµερινά τα υγρά που βγαίνουν,(υψηλής ποιότητας λίπασµα) Χρηµοποιείται διαλυµένο σε νερό στις αναλογίες 1 προς 50.

Ανοίγουµε τον κάδο µόνο µια φορά την ηµέρα για να προσθέσουµε τα καινούργια υπολείµµατα.

Όταν ο κάδος είναι γεµάτος και τα υπολείµµατα πολύ καλά πιεσµένα περιµένουµε µια εβδοµάδα.

Ανοίγουµε το δοχείο και τοποθετούµε το περιεχόµενο σε µια γλάστρα ή στο χώµα ψεκάζοντάς το µε ένα διάλυµα ΕΜ 1 :10.Δεν πρέπει να µας παραξενέψει το γεγονός όταν ανοίγοντας τον κάδο παρατηρούµε ότι τα αποµµεινάρια είναι σχεδόν όπως τα βάλαµε.Αυτό είναι ένα φυσικό αποτέλεσµα.Το υλικό έχει αποδοµηθεί και αυτό φαίνεται όταν τοποθετηθεί στο χώµα σε 4 περίπου εβδοµάδες είναι και αυτό χώµα.Το αναερόβιο αυτό µείγµα λέγεται BOKASHI

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ BOKASHI

Για 1000m²
Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε γ00-2000 κιλά BOKASHI.
4 λίτρα ΕΜActive  το αραιώνουµε µε νερό στις αναλογίες 1:10-1:100.

Με το µείγµα αυτό ψεκάζουµε µε καθαρό ψεκαστήρα την περιοχή. Ανακατεύουµε το BOKASHI επιφανειακά στο έδαφος (5-10 εκ.)

Περιµένουµε περίπου 14 ηµέρες να σταθεροποιηθεί η αλκαλικότητα του εδάφους (PH) Το PH πρέπει να είναι στους 4 βαθµούς.
Μετα από αυτό το χρονικό διάστηµα µπορούµε να φυτέψουµε.