e-mail
password
ΕΙΣΟΔΟΣ
Νέο μέλος     Υπενθύμιση password
το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
τι είναι οι Α.Μ. η Naturam προϊόντα άρθρα νέα

Νέα

Τα Αγαπημένα μας πτηνά και η Τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών Multikraft®


mhoto

Η εφαρμογή της τεχνολογίας των ΕΜ στα πτηνά σας, ανοίγει καινούργιους ορίζοντες.  Πρόκειται για μια καλλιέργεια ειδικά επιλεγμένων ωφέλιμων μικροοργανισμών που  υπάρχουν στη φύση, χωρίς γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, ή χημικές ουσίες και είναι προϊόν απόλυτα φυσικό που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο.

Η εφαρμογή των (ΕΜ) στά πτηνά έχει ως αποτέλεσμα να :

 • Βελτιώνουν  την υγεία τους.
 • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
 • Περιορίζουν αισθητά τις μυρωδιές και τα απαλλάσσουν από τα έντομα.
 • Δίνουν στο φτέρωμα περισσότερη λάμψη και φρεσκάδα.
 • Βελτιώνουν τη  γεύση και την απόδοση της τροφής.
 • Μειώνουν την ψυχολογική ένταση και κάνουν το κατοικίδιο σας πιο ήρεμο και ισορροπημένο.
 • Περιορίζουν τις δερματικές παθήσεις, κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα.
 • Βελτιώνουν την αναπαραγωγική διαδικασία.
 • Θρέφουν τους ερεθισμούς, και καθαρίζουν το φτέρωμα των κληστικών ουσιών.
 • Μειώνουν την πιτυρίδα και την σκλόνη των φτερών στον αέρα.

Σύμφωνα με τον (ΕΚ) 843/2007 και 889/2009. AT-N-01-BIO δεν πρόκειται για  γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά για προϊόντα από  100% φυσικά συστατικά, από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες. Πιστοποίηση από: Agrovet GmbH Αυστρίας.

Τρείς είναι οι βασικές  δράσεις των ΕΜ:


1. Ο καθαρισμός και η απολύμανση, δηλαδή η αποικοδόμηση των διαδικασιών

της σήψης, και των ενοχλητικών οσμών.
2.  Η αντιοξειδωτική ικανότητα που διαθέτουν, αποτρέπει την εξάπλωση

μολυσματικών ασθενειών.
3. Η ζύμωση, δηλαδή η μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε πολύτιμες

πρώτες ύλες.

Σύσταση και αποτέλεσμα των Ενεργών Μικροορογανισμών Multikraft®:

Γαλακτικά βακτήρια: Ζυμώνουν το οργανικό υλικό και παράγουν οργανικά οξέα που εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων.

Φωτοσυνθετικά βακτήρια: Δημιουργούν χρήσιμες ουσίες όπως αμινοξέα και νουκλεϊνικά οξέα από οργανικά υλικά και χρησιμεύουν ως πηγή ενέργειας.

Ζυμομύκητες: Αποικίζουν την επιφανειακή ουσία και παράγουν βιταμίνες και αμινοξέα, βοηθούν επίσης στη ζύμωση οργανικών υλικών και, μαζί με τα ακτινομύκητα που περιέχονται στο ΕΜ, αποτρέπουν το σχηματισμό επιβλαβών μυκήτων (μούχλα).

Ζυμωμένοι μύκητες: Παράγουν αλκοόλ, εστέρες και άλλες αντιμικροβιακές ουσίες που καταστέλλουν μυρωδιές.

Παρουσίαση Προϊόντων

Υγρό Συμπλήρωμα Διατροφής με Ενεργούς Μικροοργανισμούς Multikraft® και Εκχύλισμα Βοτάνων

Το φυτικό εκχύλισμα (FΚE) της Multikraft® έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας του πτηνού σας. Πρόκειται  για υγρό μείγμα φυσικών ωφέλιμων μικροοργανισμών, οι οποίοι βρίσκονται  ελεύθεροι στην φύση. Αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιάς μελάσα ζαχαροκάλαμου, οργανικά γαλακτοκομικά,  και βακτήρια φωτοσύνθεσης, καθώς και εκχυλίσματα βοτάνων από την αναερόβια ζύμωση των ΕΜ μαζί με επιλεγμένα βότανα βιολογικής καλλιέργειας  ( κύμινο, γλυκάνισο, μάραθο, δενδρολίβανο, φύλλα σημύδας, χρυσόβεργα, μέντα, ρίζα μολόχας, φύλλα βατόμουρου). Χρησιμοποιείται συνήθως αραιωμένο ή και  αδιάλυτο. Έχει γλυκόξινη οσμή, χρώμα κίτρινο - καφέ και pH 3,4 - 3,9.  Διατηρείται ενεργό  προς χρήση για  ένα περίπου χρόνο χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του, αρκεί να φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Προκειμένου να διατηρήσουμε  την  διάρκεια ζωής του προϊόντος,  στην συσκευασία του 1 lit  συνιστάται μετά από κάθε χρήση  να πιέζουμε το  πλαστικό μπουκάλι ώστε να αφαιρείται ο αέρας. Οι μεγαλύτερες    συσκευασίες των 5 και 10 lit  είναι σε ασκό με κάνουλα. Συνιστάται όταν αραιώνεται με νερό να  χρησιμοποιείται σε διάστημα 1-2 ημερών.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αραιωθεί λίγο πριν τη χρήση.

Κατηγορία προιόντος: Συμπλήρωμα Διατροφής στην κτηνοτροφία.

Κ.Α.       συσκευασία                              τιμή

11945    FKE  1 lit Bottle                         8,60 EUR

11927    FKE  5 lit ασκός με κανουλα   28,50 EUR

Ενεργοί Μικροοργανισμοί Multikraft® - ΕΜ active

Είναι προϊόν απόλυτα φυσικό. Λειτουργεί κυρίως ως βελτιωτικό εδάφους. Οι σημαντικότεροι μικροοργανισμοί του είναι Μαγιά, Βακτηρίδια γαλακτικού οξέως, και Βακτηρίδια φωτοσύνθεσης. Το EM Aktive  συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των δυσοσμιών.

Η χρήση του είναι απολύτως ασφαλής και υγιεινή για τα κατοικίδια και τα ζώα.

Εφαρμογές του EM active Multikraft®

 • Ως πρόσθετο εδάφους, για την ενίσχυση των φυτών και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το έδαφος (προληπτικά από παρασιτικές ή μυκητιακές πιέσεις, σήψη και βακτηριακή επίθεση).
 • Για καθαρισμό (όλων των επιφανειών όπως χαλιά, μέταλλα, παράθυρα).
 • Για δέσμευση οσμών (καπνός, μυρωδιά τροφίμων, οσμή αποχέτευσης)
 • Στην περίπτωση προσβολής από μούχλα τοίχου.
 • Στην κτηνοτροφία έναντι οσμών και παθογόνων μικροβίων)
 • Για παραγωγή bokashi

Έτοιμο προς χρήση ΕΜ ενεργό ( EMa) από την Multikraft® σε συσκευασία 1 lit και σε ασκό με κανουλα 5 lit.

Κατηγορία προιόντος: Ενεργοποιητής εδάφους

Κ.Α.              συσκευασία                                                   τιμή

11839            1 lit Bottle                                                8,60 EUR

1822              5 lit  Box  ασκός με κάνουλα                 28,50 EUR

EM Κεραμικά.

Αποτελούνται από κεραμικό σε μορφή πορσελάνης και ΕΜ. Ενεργοποιούν το νερό μειώνοντας την αλκαλικότητα και ρυθμίζοντας την επιφανειακή τάση, αποκλείοντας την οξείδωση από τις υπέρυθρες ακτίνες. Συνιστάται σε εκτροφεία που χρησιμοποιούν στάσιμο νερό από δεξαμενές και δοχεία ή ποτίστρες, καθώς και από δίκτυα ύδρευσης, καταπολεμούν  τα πιθανά βλαβερά βακτήρια του δικτύου ύδρευσης, όπως είναι η e.coil  και αποτρέπουν την επαναμόλυνση του νερού από τις τροφές και τα περιττώματα των πτηνών.Η διάρκεια χρήσης τους είναι απεριόριστη, με την προϋπόθεση μια φορά στους έξι μήνες να τοποθετούνται σε διάλυμα ΕΜ πυκνό, ή FΚE σε ένα κλειστό δοχείο για 24, και στην συνέχεια να στεγνώνουν στον ήλιο για έξι ώρες. Η δοσολογία τους είναι 40 - 50 κύλινδροι για 1-2 λίτρα νερού, ή 4-8 τεμάχια κεραμικού σε ποτίστρα 50-100 ml αντίστοιχα.
Αν το πόσιμο νερό των ζώων περιέχει χλώριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κεραμικά ροζ χρώματος, σε συνδυασμό με τα κεραμικά χρώματος γκρι.  Έτσι το νερό ενεργοποιείται  και απορροφάται πιο εύκολα. Με την τοποθέτησή τους στις ποτίστρες των πτηνών   επαναφέρουν την πρωτότυπη καθαρότητα του νερού, με αποτέλεσμα το νερό να λειτουργεί σαν αποτοξινωτικό. Έχουν επίσης την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους αρνητικές πληροφορίες από το νερό με την ανταλλαγή ιόντων.  Δεν αναστέλλουν μόνο  την οξείδωση αλλά και την  αντιστρέφουν όταν έχει ήδη δημιουργηθεί.

Κ.Α.             συσκευασία                                                  τιμή

1003          ΕΜ ceramic grey pipes  500 gr                   40,50 EUR

1003-100  ΕΜ ceramic grey pipes   100 gr (75 χάντρες) 12,50 EUR

1038          ΕΜ κεραμικοί σωλήνες  35 χιλ 2 τεμ          40,00 EUR

Πληροφορίες  για την χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών Multikraft® (FΚE ) Υγρό συμπληρωμα διατροφής με εκχύλισμα βοτάνων)

Το  FΚE έχει μια ευρεία εφαρμογή στην εκτροφή των πτηνών συντροφιάς.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμπλήρωμα στην τροφή και στο νερό, προσφέροντας στον οργανισμό τους θρεπτικές και άλλες χρήσιμες βιοενεργές ουσίες, όπως βιταμίνες, ένζυμα, φυτικά αντιβιοτικά, ορμόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, υπερβιοτικά κλπ.

 

ü  Στην τροφή το  FΚE μπορεί να χορηγηθεί με ένα απλό ψεκασμό στο μείγμα των σπόρων, στην αυγοτροφή, τα χορταρικά κλπ. ή σαν συμπλήρωμα στην αυγοτροφή κατόπιν ζύμωσης των ΕΜ σε πίτουρο με αλεσμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους, ή άλευρα δημητριακών (Bokashi).

ü   Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αραίωση της τροφής ανάπτυξης των νεοσσών (κρέμα) κατά το τάϊσμα με το χέρι, την απολύμανση και βελτίωση της θρεπτικής αξίας της τροφής, καθώς και για την παρεμπόδιση της ανάπτυξης μούχλας, κατά την διαδικασία του φυτρώματος των σπόρων.

ü  Με ψεκασμό ή εμβάπτιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υγιεινή (απολύμανση και καταπολέμηση των οσμών) των χώρων εκτροφής (των υλικών κατασκευής και του αέρα), των κλουβιών, των σκευών, του πόσιμου νερού, των ίδιων των πτηνών, ή μελών του σώματός τους των αυγών κλπ.

ü  Στα πτηνά συντροφιάς ειδικότερα, μπορούμε να ψεκάζουμε μέρα παρά μέρα (στην αρχή και αργότερα μία φορά την εβδομάδα) με ένα ψεκαστήρα τον περιβάλλοντα χώρο εκτροφής (αέρα, τοίχους, πατώματα κλπ), τα κλουβιά, τα περιττώματα και τα εξαρτήματα (καλαμάκια, ταΐστρες κλπ).

ü  Μπορούμε επίσης να ψεκάζουμε με αραιωμένο FΚE τα πουλιά ή να το τοποθετούμε στο νερό του μπάνιου τους.

ü   Το υλικό της φωλιάς, η φωλιά, τα αυγά και οι νεοσσοί (όσον καιρό βρίσκονται στην φωλιά),  μπορούν επίσης να ψεκάζονται (1-2 φορές) με FΚE.

ü   Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε για την απολύμανση της βάσης του κλουβιού όπου συσσωρεύονται τα περιττώματα, καθώς και για τα σκεύη και εξαρτήματα.  Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να απομακρύνονται πρώτα τα περιττώματα  (με πίεση ή μούλιασμα σε νερό), πριν την εφαρμογή των FΚE.

ü  Για απολύμανση των δαπέδων του εκτροφείου, μπορούμε να σφουγγαρίζουμε ή να ψεκάζουμε με αραιωμένο  FΚE.

ü  Για απολύμανση πληγών ή τοπικών φλεγμονών των πτηνών από μικρόβια, μπορούμε να ψεκάζουμε ή να εμβαπτίζουμε το πάσχον μέρος, με αδιάλυτο ή αραιωμένο FΚE.

ü  Απολύμανση των αυγών μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με στιγμιαία εμβάπτισή τους σε αδιάλυτο ή αραιωμένο FΚE και στέγνωμα στον αέρα.

 

- Η χρήση του είναι επιθυμητό να γίνεται κατόπιν επεξεργασίας του νερού με τα ΕΜ  κεραμικά, για την μείωση του χλωρίου που περιέχεται στο νερό.

-Οι ΕΜ μπορούν να αφομοιωθούν μέσω των βλεννογόνων, με όλες τις θετικές επενέργειες και να ωφελήσουν επίσης διάφορα δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα των πτηνών.

Δοσολογία

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί της Multikraft® (FΚE)  στην τροφή των πτηνών μπορούν να εφαρμοστούν με δυο τρόπους :

1ον ψεκάζοντας την τροφή τους.

2ον προσθέτοντας   καθημερινά στο νερό που πίνουν.

Η χρήση του FΚE εξισορροπεί την μικροχλωρίδα στο έντερο των πτηνών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Για την βελτίωση της ποιότητας του νερού, προσθέτουμε τα ΕΜ κεραμικά.

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

 • 1-2  ml εκχύλισμα (FΚE) ανά λίτρο νερού, καθημερινά    ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα  3- 5ml  ανά λίτρο νερού.
 • 4-8 τεμάχια κεραμικού σε ποτίστρα των 50-100 ml αντίστοιχα, ή 100gr /lit Στο νερό του μπάνιου τους ( 3-5 σταγόνες στα 100ml νερού),  ή  4 ml /1 lit

ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ

2 ml εκχύλισμα (FΚE)  ανά  1 kg τροφής, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

 • ΕΜ Bokashi : 2-3 κουταλιές του γλυκού σε  ½  kg  τροφή,                                   σε  1kg τροφή  100 gr Bokashi,  σε  5 kg αυγοτροφή   ½ kg Bokashi.

 

Περίοδος stress (αναπαραγωγή, 1η εβδομάδα νεοσσών, καραντίνα, ασθένεια, μετά από χορήγηση φαρμάκων κλπ): 3-5 ml / lit νερού.


Για υγιεινή εκτροφείων - εξοπλισμού κλπ. με FΚE ή ΕM Active (ΕΜA)

 • Γενική καθαριότητα: 10 - 50ml / lit νερού.
 • Συντήρηση: 1-10ml / lit νερού 1-2 φορές την εβδομάδα.
 • Για μια εβδομάδα ψεκάζουμε καθημερινά. Μόλις η μυρωδιά εξαφανιστεί, συνεχίζουμε να ψεκάζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα, με 5-10ml / lit νερού

Συνιστάται όταν αραιώνεται με νερό να  χρησιμοποιείται σε διάστημα 1-2 ημερών.

 

Τρόποι Παραγγελίας

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Το κατάστημα μας βρίσκεται στον Αγρίλη Φιλιατρών, περιοχή Μερολίθι Α-48.
Ώρες λειτουργίας του καταστήματος Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. έως 7.30 μ.μ.

Σάββατο 9.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ
Δεχόμαστε τις τηλεφωνικές σας παραγγελίες καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 09:00 - 15:00 στα παρακάτω τηλέφωνα:

2761092556, 2761092559, 6972929124

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Αποστείλετε e-mail στο info@naturam.gr αναφέροντας το προϊόν που επιθυμείτε και τον τρόπο πληρωμής και αποστολής. Για να μπορέσουμε να σας στείλουμε το προιόν που ζητήσατε, θα πρέπει στο μήνυμά σας να αναφέρετε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΤΚ, πόλη, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, καθώς και το ΑΦΜ και την ΔΟΥ για την έκδοση του τιμολογίου.

Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή είναι με αντικαταβολή ή με κατάθεση σε Tραπεζικό λογαριασμό.
Τράπεζα Πειραιώς
Αρ.Λογαριασμού   57 0606 5237 987

ΙΒAΝ  GR 40 0172 7060 00570606 5237 987 Δικαιούχος: Δημόπουλος Παναγιώτης

Τρόποι Αποστολής

Υπάρχουν 3 τρόποι αποστολής - παραλαβής.

1. Αποστολή στην πόρτα σας με ταχυμεταφορά  ΕΛΤΑ courier.
Για αποστολή μέχρι 2 κιλά.
Αν κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό επιβαρύνεστε με έξοδα αποστολής 4 ευρώ. Για κάθε επιπλέον κιλό 1,25 ευρώ. Η αντικαταβολή έχει επιπλέον κόστος 3.00 ευρώ.

2.  Αποστολή με μεταφορική.
α)Αποστολή και παραλαβή από εσάς στο πρακτορείο «ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΙ» Κηφισού 91 Β1-Γ1 τηλ. 211 184 79 45: Τα δέματα και οι σάκοι μέχρι 25 κιλά επιβαρύνονται με 2,5 ευρώ,
β) Αποστολή και παράδοση σε άλλο πρακτορείο της Αθήνας που θα μας υποδείξετε εσείς: τα δέματα και οι σάκοι μέχρι 25 κιλά επιβαρύνονται με 2.5 ευρώ.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο : 27610.92556, 2761092559, 6972929124
mail : info@naturam.gr, info@zeolithos.gr.   

Περισσότερες πληροφορίες: www.naturam.gr & www.zeolithos.gr