e-mail
password
ΕΙΣΟΔΟΣ
Νέο μέλος     Υπενθύμιση password
το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
τι είναι οι Α.Μ. η Naturam προϊόντα άρθρα νέα

Γεωργία : Πράσινη Γεωργία

ΖΕΟΛΙΘΟΣ
Photo

Περισσότερες πληροφορίες για τον ζεόλιθο (εφαρμογές και  προϊόντα)  στο www.zeolithos.gr

ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ GORDES

0,8 mm 260  ευρώ/τόνος  ( 40 σάκοι των 25 kg)

1-3 mm 260  ευρώ/τόνος ( 40 σάκοι των 25 kg)

2,5-5 mm 260  ευρώ/τόνος ( 40 σάκοι των 25 kg)

0,05 mm 520  ευρώ/τόνος  ( 50 σάκοι των 20 kg)

Οι πιο πάνω τιμές ισχύουν για παλέτες ενός τόνου με παραλαβή από τις κεντρικές μας αποθήκες  στην Θεσσαλονίκη TRANSCOMBI Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει  την προώθηση των προϊόντων σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας με ανταγωνιστικέ τιμές μεταφοράς.

Οι προαναφερόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν την αξία του ΦΠΑ 24%.

Για μεγαλύτερες ποσότητες επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό προϊόν που δημιουργείται μέσα από φυσικές διαδικασίες εκατομμυρίων ετών. Το όνομά του προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις Ζέω=βράζω και Λίθος=πέτρα, ενώ οι ιδιότητες και εφαρμογές του είναι τόσο σημαντικές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό. Πρόκειται για ένα πορώδες ορυκτό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα και χάρη σ΄αυτήν, μπορεί να φιλτράρει το νερό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.

Ο ζεόλιθος αυξάνει την αγροτική παραγωγή,  μειώνει τα λιπάσματα και  φυτοφάρμακα, παράγει υγιεινές τροφές, και κατά συνέπεια προστατεύει το περιβάλλον.

Με την προσθήκη του  Ζεόλιθου στα γεωργικά εδάφη βελτιώνεται το ριζικό σύστημα των φυτών και αυξάνεται η παραγωγή κατά 29%-57%  στο σιτάρι, 34%  στο ρύζι, 50% στο καλαμπόκι, 48%-66% στα σταφύλια,45% στα ακτινίδια, 17% στο βαμβάκι, και 52% στην ντομάτα. Μάλιστα, στην ντομάτα βελτιώνονται  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κατά 4% στα διαλυτά στερεά, 26% στη βιταμίνη C και 46% στη πυκνότητα.
Ακόμη, με τη χρήση του ζεόλιθου μπορεί να μειωθεί η χρήση λιπασμάτων κατά 56%-100% και η χρήση ύδατος άρδευσης κατά 33%-67%, αποτρέπεται η έκπλυση επιβλαβών ουσιών από το χερσαίο στο υδάτινο περιβάλλον, μειώνεται ο ευτροφισμός των υδάτων και προστατεύεται η ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας -από το ΑΠΘ- ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές, όπως:

Στην γεωργία:

Ως  100% φυσικό προϊόν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία. Οι ευεργετικές του  επιδράσεις είναι μόνιμες αφού δεν αποικοδομείται  όπως τα άλλα βελτιωτικά εδάφους.

 • Βελτιώνει την δομή του εδάφους.
 • Συγκρατεί την υγρασία σε αμμώδη εδάφη.
 • Ενεργεί σαν αποθήκη αμμωνίας και αυξάνει την ωφελιμότητα του αζώτου.
 • Εμπλουτίζει το έδαφος με K, Ca, Mg, Fe, Al, (στοιχεία τα οποία περιέχονται στο ζεόλιθο)
 • Βελτιώνει τον αερισμό στα αργιλώδη εδάφη και τα φυτά αναπτύσσουν καλό ριζικό σύστημα.
 • Προστατεύει την ελιά από το κυκλοκόνιο, και την ντομάτα, πατάτα και αγγούρι από το πρόβλημα των νηματωδών του εδάφους.
 • Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφουςεξουδετερώνοντας τα οξέα.
 • Ευνοεί ιδιαίτερα τις καλλιέργειες: ελιάς, αμπέλου, πατάτας, ντομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, εσπεριδοειδών, και οπωροφόρων δέντρων.
 • Δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Eτσι, το νερό - ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος.
 • Αυξάνει την παραγωγή και βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αυξάνοντας τον χρόνο διατήρησής τους.
 • Μειώνει τον ευτροφισμό των υδάτων και προστατεύει την ποιότητα των επιφανειακών και των υπόγειων υδάτων.
 • Αποτρέπεται η έκπλυση επιβλαβών ουσιών από το χερσαίο στο υδάτινο περιβάλλον.

Στην κτηνοτροφία:

 • Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών-κυρίως αμμωνίας και υδρόθειου - σε χώρους

συντήρησης και αποθήκευσης τροφών κτηνοτροφικών μονάδων.

 • Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, καταπολεμώντας τις διάρροιες.
 • Μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, και συμβάλει στην ανάπτυξή τους.
 • Δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά τη πέψη της τροφής, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων.
 • Δεσμεύει και απομακρύνει μέσω τις πεπτικής οδού τις τοξίνες και τις αλλεργιογόνες

ουσίες των τροφών.

 • Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.
 • Συμβάλει στην αύξηση παραγωγή γάλακτος, και στην ποιότητα του κρέατος.
 • Μειώνει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα

προϊόντα διατροφής των ζώων.

 • Περιορίζει τις ενοχλητικές μυρωδιές στην κοπριά.

Στα κατοικίδια:

 • Απορροφά τις οσμές στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων.
 • Σε ποσοστό 2% μπορεί να διατεθεί και στην διατροφή τους.

Στην ιχθυοκαλλιέργεια

 • Φιλτράρει το νερό και απορροφά την αμμωνία.

Στο περιβάλλον:

 • Χρησιμοποιείται στον καθαρισμό διαφόρων τύπων λυμάτων (αστικά, βιομηχανικά, γεωργικά, ραδιενεργά απόβλητα).
 • Η προσθήκη ζεόλιθουσε λίμνεςαλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί ναεμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνοκαι μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών
 • Στην απορρύπανση των εδαφών.
 • Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, ταέχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά.
 • Με τηνπροσθήκη του στο πλύσιμο-σε κατάλληλη μορφή- μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.
 • Στον εμπλουτισμό της ατμόσφαιρας σε οξυγόνο λόγω της εκλεκτικής ικανότητας των ζεόλιθων να απορροφούν το άζωτο από την ατμόσφαιρα.

Στη βιομηχανία:

 • Στη βιομηχανίαχρησιμοποιείται σταφίλτραγια την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Στην Υγεία - Ευεξία:

Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία ο ζεόλιθος απορροφώντας τις ελεύθερες ρίζες και δεσμεύοντας βαρέα μέταλλα τοξίνες και οργανικές ενώσεις μπορεί και:

1.      Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα μετάλλων.

2.       Βελτιώνει τη λειτουργία ζωτικών οργάνων, επειδή αυτά επιβαρύνονται λιγότερο από   διοξίνες και βαρέα μέταλλα.

3.      Δημιουργεί αίσθηση ευεξίας, επειδή αποβάλλει τις τοξίνες.

4.      Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

από τον πεπτικό σωλήνα.

5.      Λειτουργεί σαν φυσικό ισοτονικό.

6.  Ο οργανισμός αποθηκεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα στο λίπος,

επομένως ο ζεόλιθος είναι εξαιρετικά χρήσιμος σε όσους κάνουν δίαιτα ή

αθλούνται, καθώς δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που

απελευθερώνονται από το κάψιμο του λίπους, με συνέπεια αυτά να μην

περνούν στον οργανισμό.

7.    Παράλληλα, μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν όλοι, καθώς δεσμεύει και

αποβάλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το

νερό και τον αέρα.

 • Σαν συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφήςέπειτα από κατάλληλη επεξεργασία. 100% φυσικό προϊόν που απομακρύνει τις βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό. Απαραίτητο για όσους κάνουν δίαιτα και αθλούνται.

Στη διάρκεια λήψης του ζεόλιθου σε κάθε γεύμα, πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση νερού (10 τουλάχιστον ποτήρια την ημέρα). Το 60% του ζεόλιθου που εισέρχεται στον οργανισμό μας απομακρύνεται με τα ούρα και το 40% με τα κόπρανα. Το σύνολο του ζεόλιθου απομακρύνεται από τον οργανισμό  στις επόμενες 4-8 ώρες από τη λήψη του χωρίς να αφήνει κάποιο κατάλοιπο.

(Ζεόλιθος ΘράκηςΤΜ,  Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ 74350/02-11-2010 )

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Για Αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής

 • Ο ζεόλιθος εφαρμόζεται στο έδαφος σε ποσότητες από 100 μέχρι 500 κιλά, ανάλογα με την κοκκομετρική του σύσταση, αλλά και την περιεκτικότητα σε οργανική ουσία του εδάφους για τρία με πέντε συνεχόμενα χρόνια. Όσο πιο λεπτόκοκκο είναι το υλικό τόσο μικρότερη ποσότητα χρειάζεται. Σε βαριά εδάφη συνιστάται η σπυρωτή μορφή (0,8-2,5 χιλιοστά). Η δράση του ζεόλιθου είναι πιο άμεση, όταν τον χρησιμοποιούμε υπό μορφή πούδρας η οποία διαλύεται στο νερό και ψεκάζεται το έδαφος και τα φυτά.
 • Η χρήση του ζεόλιθου στο δάπεδο των στάβλων σε ποσότητες 2-3 κιλά ανά τ.μ., έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται η αμμωνία, να  μειώνονται οι επιβλαβείς αναθυμιάσεις και στην συνέχεια να χρησιμοποιείται ως λίπασμα.
 • Προκειμένου να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων προσφέρεται ως ενισχυτικό στο σιτηρέσιο τους. Η προσθήκη κατά 2% ζεόλιθου στο σιτηρέσιο των πουλερικών, είχε ως αποτέλεσμα α) την αύξηση του αζώτου στην κοπριά σε ποσοστό 6,25% β) μείωσε την απώλεια της αμμωνίας σε ποσοστό 55%. Επίσης η χρήση του ζεόλιθου στην εκτροφή κατσικιών σε ποσοστό 2,5% στο σιτηρέσιο τους, είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους, γέννησης σε τρίδυμους και τετράδυμους τοκετούς και σημαντική αύξηση περιεκτικότητας λίπους στο γάλα τους.
 • Στα πουλερικά, παρατηρείται αύξηση της ωοτοκίας τους, και 7% αύξηση του βάρος τους.
 • Στην  γαλακτοπαραγωγή των αγελάδων έχει διαπιστωθεί αύξηση κατά 17% .
 • Η μοναδική ικανότητα του να απομακρύνει τις επικίνδυνες τοξίνες είναι καλά τεκμηριωμένη: Χρησιμοποιήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση για την απορρόφηση ραδιενεργών χημικών και άλλων επιβλαβών τοξινών μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Οι άνθρωποι έδειξαν μείωση κατά 30% σε ραδιενεργά ισότοπα, μετά την πρώτη εφαρμογή του Ζεόλιθος!

Συνιστούμε το σκόρπισμα ζεόλιθου σε σκόνη στη στρωμνή των ζώων και το ράντισμα της με Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) σε διάλυση 1:100 ή 1:50, ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει. Η αμμωνία που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα και επιδρά αρνητικά στην υγεία των ζώων (βήχας και πνευμονοπάθειες), θα δεσμευτεί από τον ζεόλιθο και τους ΕΜ στο μεγαλύτερο της ποσοστό. Η μυρωδιά του στάβλου μειώνεται κατά 78%. Η δε παραγόμενη κοπριά, θα προσφέρει στα χωράφια τις ευεργετικές ιδιότητες των ΕΜ.

Δοσολογία:  Σαν βασική λίπανση η ποσότητα του ζεόλιθου εξαρτάται από το pH  του εδάφους και την μηχανική σύσταση του εδάφους της κάθε καλλιέργειας.

Σε κηπευτικά εφαρμόστε  2 κιλά /10m².

Σε διακοσμητικά φυτά (γλάστρες) εφαρμόστε ½ έως 2 χούφτες ανάλογα με το μέγεθος.

Σε δέντρα 2 με 5 κιλά, για τον ψεκασμό τους απαιτούνται 25 κιλά  ανά τόνο νερού. (Με τον ψεκασμό έχουμε μυκητολογική εντομοαπωθητική ωοκτόνο δράση ειδικά στα φύλλα αποξεραίνει το μελίτωμα και απορροφώντας την υγρασία από την επιφάνεια του φύλλου  αποξεραίνει και μουμιοποιεί τα αυγά τα οποία δεν μπορούν πλέον να εκκολαφθούν. Το ίδιο συμβαίνει και στις αφίδες και γενικώς όταν δημιουργούνται μελιτώματα στον κορμό και στα φύλλα). Σε ανοιχτές καλλιέργειες 80-100 κιλά ανά στρέμμα.                                                                                     Σε ιδιαίτερα βαριά εδάφη για αισθητή αύξηση της παραγωγής  χρειάζεται να εφαρμοστούν στο έδαφος 400-500 κιλών ανά στρέμμα. Η αποτελεσματική του δράση και τα οφέλη του είναι μακροχρόνια  ( ο ζεόλιθος δεν αποσαθρώνεται όπως άλλα υλικά), συνεπώς  για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο ζεόλιθο.

Για την δημιουργία μείγματος για φυτώρια, γλάστρες και φυτά, προσθέσετε 1% ζεόλιθο στο όγκο του υλικού, ή προσθέστε 10 κιλά σε κάθε κυβικό μέτρο χώματος.

Στον ψεκασμό προσθέστε 2% πούδρα ζεόλιθου με ανάδευση κατά διαστήματα.

Ο ζεόλιθος ανάλογα με το μέγεθος των κόκκων του και την χρήση, εμφανίζεται στο εμπόριο σε τέσσερις μορφές:

Σε μορφή πούδρας  για ψεκασμούς στο φύλλωμα και εφαρμογή στην κτηνοτροφία.

Σε μέγεθος 0,01-0,8 χιλιοστά, για γεωργική χρήση, αλλά και εμπλουτισμό των ζωοτροφών.

Σε μέγεθος  0,8-2,5  χιλιοστά, για εφαρμογή στην κτηνοτροφία,  στο φιλτράρισμα  του πόσιμου νερού, στην καταπολέμηση δυσοσμίας των στάβλων, στην καταπολέμηση της δυσοσμίας,  καθώς και για βελτίωση των εδαφικών μιγμάτων φυτωρίων.

Σε μέγεθος 2,5-5,0 χιλιοστά, για βελτίωση της γονιμότητας των εδαφών, ως βελτιωτικό σε χημικά λιπάσματα σε ποσοστό 2-5%, στις ιχθυοκαλλιέργειες

 

Πηγές:  Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Α. Φιλιππίδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωλογίας.

Astra Medical και εφημερίδες Καθημερινή και  Μακεδονία

Κωδικός Περιγραφή Τιμή Ποσότητα
1930 Ζεόλιθος 0,8mm 1 τόνος (40 σάκοι Χ25Κg) 295,00 € προσθήκη στο καλάθι
19041 ΖΕΟΛΙΘΟΣ 1-3mm 1 τόνος (40 σάκοι Χ 25kg) 295,00 € προσθήκη στο καλάθι
19046 ΖΕΟΛΙΘΟΣ 0,05mm 1 τόνος ( 40 σάκοι Χ 25 Κg) 620,00 € προσθήκη στο καλάθι
19034 ΖΕΟΛΙΘΟΣ 0,8mm καλλιέργειας 25 Kg 12,50 € προσθήκη στο καλάθι
19036 ΖΕΟΛΙΘΟΣ 1-3mm 12,50 € προσθήκη στο καλάθι
19037 ΖΕΟΛΙΘΟΣ 2,5-5mm 12,50 € προσθήκη στο καλάθι
19046 ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΟΥΔΡΑ 0,05mm σάκος 20kg 16,50 € προσθήκη στο καλάθι
αρχική  |  τι είναι οι Α.Μ.  |  η Naturam